Sosyal Medya

Dünya

Filistin`i Tanıma Tasarısı Fransa Meclisi`nde

Fransa meclisindeki Sosyalist Grup, Filistin’in resmen tanınmasını talep eden karar tasarısını resmen meclis gündemine sundu.



28 Kasım’da Meclis’te tartışmaya açılacak tasarı, hükümetin onay vermesi halinde 2 Aralık’ta oylanacak. 

Sosyalist Grup dışında, radikal sol ve yeÅŸiller tarafından sunulan aynı yöndeki karar tasarıları da birleÅŸtirilerek tartışmaya açılacak. Karar tasarısı, hükümete nihai çözüm için Filistin’i tanıması çaÄŸrısı yapıyor.

"Anayasaya aykırı" iddiası 

Ana muhalefetteki Halk Hareketi BirliÄŸi (UMP) üyesi milletvekillerinin bir bölümü, bir ülkeyi tanıma yetkisinin yürütmenin yetkisinde olduÄŸunu, bu gerekçeyle meclisin bu konuda talepte bulunmasının "anayasa aykırı olduÄŸu" görüÅŸünü savunuyor. 

UMP’nin Meclis Grup BaÅŸkanı Christian Jacop, basına yaptığı açıklamada, karar tasarısına karşı çekinceli olduklarını belirterek, ÅŸunları kaydetti: 

"Bu karar tasarısı, CumhurbaÅŸkanının konumunu zayıflatıyor, CumhurbaÅŸkanı diplomasinin ve ordunun baÅŸkomutanı. Bir ülkeyi tanıma konusunda CumhurbaÅŸkanı tanımaya sıcak bakıp bakmadığını söylemek zorunda. Fransa’nın resmi görüÅŸü, barış sürecinin tamamlanmasının ardından tanınmadır, tanınmanın ardından barış sürecinin tamamlanması deÄŸil." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.